prijs van de biografie uitgereikt voor zijn Slauerhoff-biografie, terwijl evenzeer lof werd toegezwaaid aan een tweede lid van de Werkgroep, Michel van der Plas, voor zijn biografie van Jozef Alberdingk Thijm.
Eerder in de Week van de Biografie hadden leden van de werkgroep (Jan Fontijn, Anja van Leeuwen en Wam de Moor) workshops verzorgd over het schrijven van de biografie, theoretische problemen en autobiografisch schrijven, waarvoor een grote opkomst en een evenredige waardering bestond.
Op 15 maart organiseerde de Werkgroep haar twaalfde symposium en wel in de bovenzaal van het Letterkundig Museum te Den Haag, onder de titel ‘Werk in Uitvoering’. Een zeer interessante middag waaraan werd bijgedragen door acht leden der vereniging. Zij legden voor twee groepen deelnemers in korte inleidingen uit waar zij mee bezig waren en welke aspecten van hun werk problematisch bleken te zijn. De leden van de Werkgroep hielpen een antwoord te vinden op de vragen. De sprekers met hun onderwerpen waren: Kees Booij (Salamon Dembitzer), Mieke Krijger (de literaire salon van Koos Frielink 1948-1951), Henriëtte Lakmaker (de journaliste Emmy Belinfante), Herman de Liagre Böhl (Herman Gorter), Liesbeth van der Linden (Elisabeth Zernike), Joke Linders (Annie M.G. Schmidt), Evert Raskin (de Vlaamse politicus Gerard Romsée) en Gé Vaartjes (Herman de Man).
Met twee aparte rubrieken door de jaargang heen markeerde de redactie van het Biografie Bulletin het lustrum van de Werkgroep. Alle bestuursleden en redacteuren verzorgden een bijdrage aan de rubriek ‘De zoektocht naar andermans leven’ en vele prominente Nederlanders gaven soms kort, soms uitvoerig beargumenteerd antwoord op de vraag welke drie biografieën naar hun oordeel geschreven dienen te worden. Onder hen bevonden zich bijvoorbeeld H. Brandt Corstius, Rudi van Dantzig, Pierre Dubois en Arnold Heumakers, maar ook Hedy d'Ancona, Ed van Thijn en Winnie Sorgdrager. Een en ander leverde een interessante lijst objecten op, waar de Werkgroep haar voordeel mee kan doen.
Het voornemen voor het tijdschrift, vorig jaar hier uitgesproken, om meer aandacht te schenken aan theorievorming, ook in buitenlandse bladen, werd gerealiseerd in een vaste rubriek. Met name het tijdschrift Biography werd beschreven in zijn ontwikkeling met als thema's: de artistieke biografie, de bibliografie van autobiografie en biografie en het feministisch perspectief.