spraken. Op 14 mei 1995 viert de Werkgroep het vijfjarig bestaan met een feestelijke bijeenkomst in De Balie. Voor het najaar is onder de titel De Boom des Levens een symposium voorzien over de betekenis van de biografie in de beroepspraktijk van psychologen, ethici, theologen etcetera.
Over het eerste nummer van jaargang 1994 is reeds geschreven in het vorige Jaarboek van de Maatschappij. De relatie tussen Biografie Bulletin en de symposia was zichtbaar niet alleen in bijdragen van H.B.G. Casimir over Titan kan niet slapen, de Christiaan Huygens-biografie van Andriesse, en Peter van Zonneveld over Cousèls biografie van de bioloog J. Heimans, maar ook in de bijdragen die beide besprokenen, te zamen met Giebels, leverden aan de symposia.
Maar het blad koos ook een heel eigen thema, namelijk dat van de ‘populaire biografie van popster tot royalty’. Duidelijk werd wat men kan verwachten van de zogenaamde popbiografie, met als concreet voorbeeld de rockbiografieën van Bart Chabot en Jan Eilander. Journalist Henk van Gelder gaf aan wat het belang is van de ‘kleine’ geschiedschrijving; en Oranje-biograaf J. Kikkert toonde zijn specifieke deskundigheid. Jan Fontijn vervolgde zijn verkenning van de biograaf zoals deze in romans kan voorkomen als hoofdpersoon, nu in werken van Nabokov en Thomas Mann. Nieuwe biografieën van Maria Tesselschade, Stendhal en Cola Debrot kregen de aandacht die zij verdienden. Doctoraalstudies leidden tot bijdragen over Byron en oud-minister-president De Quay. Door Angenies Brandenburg en Joep M.A. Munnichs werden interessante biografische experimenten ondernomen met respectievelijk Augustinus en het vriendenpaar Rainer Maria Rilke en Lou Salomé.
Belangrijk voornemen voor het tijdschrift is meer aandacht te schenken aan theorievorming, ook in buitenlandse bladen. Reinold Vugs verliet na een kort lidmaatschap de redactie; Elly Kamp nam zijn plaats in. Het bestuur dankte, in een samenzijn, de heer Vugs en de redacteuren Anja van Leeuwen, Hans Goedkoop, Joke Linders, Gé Vaartjes en Rudi Wester voor het vele, goede werk, verricht ten gunste van het Biografie Bulletin.
Om er zeker van te zijn dat de Werkgroep op de goede koers blijft, legde het bestuur de leden in oktober 1994 een bescheiden vragenlijst voor, die een positieve balans opleverde over het geheel van de activiteiten. Wel zouden sommigen het tijdschrift nog wat mooier willen maken en de discussie over theoretische problemen willen opvoeren. Al in het eerste nummer van de jaargang 1995 van het Biografie Bulletin wordt met dit verzoek rekening gehouden. Opzet, sfeer en inhoud van de symposia beval-