Personalia
Prosper Arents (1889-1984) debuteerde als naturalistisch literator, maar ontwikkelde zich tot een gedegen bibliograaf nadat hij in 1914 in dienst was getreden bij de Stadsbibliotheek te Antwerpen. Zijn De bibliotheek van Pieter Pauwel Rubens, een reconstructie werd in 2001, na grondige bewerking, uitgegeven door de Vereniging der Antwerpse Bibliofielen.
Elly Cockx-Indestege is oud-conservator van de Kostbare Werken van de Koninklijke Bibliotheek van België te Brussel. Zij publiceert op het gebied van het oude boek, de boekband, bibliofilie, catalogisering en bibliografie.
Jeanine De Landtsheer is doctor in de Klassieke Talen en als wetenschappelijk medewerker verbonden aan het Seminarium Philologiae Humanisticae van de K.U. Leuven. Haar onderzoek is geconcentreerd rond leven en werken van Justus Lipsius, en vooral de uitgave van zijn enorme correspondentie. In haar vrije tijd is ze ook betrokken bij een vertaalproject rond Erasmus, van de Nederlandse uitgeverij Athenaeum.
Francine de Nave is doctor in de Letteren en Wijsbegeerte (geschiedenis) en directeur van het Museum Plantin-Moretus / Prentenkabinet. Zij is voorzitter van de Vereniging van Antwerpse Bibliofielen, secretaris en stadsafgevaardigde van de vzw Plantin-Genootschap, en lid van vele andere wetenschappelijke verenigingen. Op haar naam staan meer dan 100 publicaties op de terreinen van de geschiedenis van Antwerpen en de Antwerpse regio, de Antwerpse boekdrukkunst en prentkunst, het Zuid-Nederlandse 16de-eeuwse humanisme, en het museummanagement.
Marcus de Schepper is directeur van het Bureau voor de Bibliografie van de Neerlandistiek (Koninklijke Bibliotheek, Brussel), redacteur van de Bibliografie van de Nederlandse Taal- en Literatuurwetenschap (bntl), neolatinist en boekhistoricus. Hij is oud-redacteur van De Gulden Passer en secretaris van de Vereniging van Antwerpse Bibliofielen. Samen met Jeanine De Landtsheer werkt hij aan een reconstructie van de bibliotheek van Justus Lipsius (publicatie 2006).
Wim François (1963), doctor in de godgeleerdheid (2004), is als wetenschappelijk medewerker verbonden aan de Afdeling geschiedenis van Kerk en theologie van de Theologische Faculteit te Leuven. Zijn onderzoek betreft vooral de positie van de bijbel in het theologisch onderricht en in het geloofsleven van de leken, aan het eind van de Middeleeuwen en het begin van de Nieuwe Tijd.
Dirk Imhof is conservator boeken en archief in het Museum Plantin-Moretus en werkt momenteel aan een proefschrift over Jan i Moretus.
Dirk Sacré is doctor in de Klassieke Filologie en hoogleraar Latijn aan de K.U. Leuven, met specialisatie Neolatijn. Hij is lid van het Bureau van de Academia Latinitati Fovendae (Rome) en verricht onderzoek over Neolatijnse epistolografie en poëzie.
Alfons Thijs (1944), emeritus-hoogleraar van de Universiteit Antwerpen, promoveerde te Gent op een proefschrift over de geschiedenis van de Antwerpse textielindustrie. Hij publiceerde talrijke bijdragen over sociaaleconomische geschiedenis, religieuze gebruiksgrafiek, volkscultuur en Antwerpen in de Contrareformatietijd.
Michiel Verweij promoveerde na zijn studie klassieke filologie en Middeleeuwse studies aan de K.U. Leuven onder J. IJsewijn op een studie over Neolatijns drama. Thans is hij werkzaam als wetenschappelijk medewerker aan het Handschriftenkabinet van de Koninklijke Bibliotheek van België te Brussel. Hij houdt zich op het moment bezig met de studie van de handschriften van de dertiende-eeuwse Summa de virtutibus van Guillielmus Peraldus en met de correspondentie van Erasmus.