| |
| |
| |
Nederlandsch Guyana of Suriname.
Ligging en grenzen.
Suriname of Nederlandsen Guyana, kolonie, krachtens de Gewijzigde Grondwet van 1923 verheven tot ‘gebiedsdeel’, ligt op de Noordoostkust van Zuid-Amerika, tusschen 2 graden 6 minuten Noorderbreedte en 54 graden Westerlengte van Greenwich.
Suriname grenst ten Noorden aan den Atlantischen Oceaan; ten Oosten wordt het door het Toemoek-Hoemak- en het Accarai-gebergte gescheiden van Brazilië en ten Westen door de Corantijn van Engelsch Guyana of Demerary.
| |
Verdeeling.
Suriname wordt verdeeld in een Stadsdistrict en 6 districten, t.w.:
Nickerie met de hoofdplaats |
Nieuw-Nickerie, |
Coronie met de hoofdplaats |
Tottness, |
Saramacca met de hoofdplaats |
Groningen |
Suriname met de hoofdplaats |
Combé |
Commewijne de hoofdplaats |
Nieuw-Amsterdam |
Marowijne de hoofdplaats |
Albina. |
Tot het Stadsdistrict behoort Paramaribo.
De grens van Paramaribo loopt van de rivier Suriname langs de Zuidgrens der plantages Combé en Ma Retraite tot ter hoogte van het kruispunt van den Grooten Combéweg en Mahonylaan; loopt vervolgens langs de Noordzijde van het verlengde der Mahonylaan tot aan de laan van Tourtonne; loopt, na die laan te hebben overschreden, in dezelfde richting tot den Westelijken voet van den Bossédam; loopt langs dien Westelijken voet in Noordelijke richting tot het punt waar deze dam gesneden wordt door het verlengde van de Noordgrens der plantage Overleg en Vlijt; van dat ontmoetingspunt in Westelijke richting langs die in Oostelijke richting verlengde Noordgrens tot het Noord-Oostelijk hoekpunt dier plantage; vervolgens langs deze Noordgrens tot het Noordgrens der plantage Overleg en Vlijt lot aan het Noord-Westelijk hoekpunt, en van daar uit langs de verlenging in
| |
| |
Westelijke richting van die Noordgrens, tot aan de Oostelijke zijde van den weg van Charlesburg naar zee; loopt vervolgens langs de Oostzijde van dien weg Noordwaarts tot daar waar deze weg gesneden wordt door de lijn, die de Noordzijde der plantage Industrie in Oostelijke richting verlengt; van dat snijpunt langs die verlengde Noordgrens tot het Noord-Oostelijk hoekpunt dier plantage, vervolgens langs de Noord- en Westgrens dier plantage tot aan den Noordelijken oever der Sommelsdijksche kreek, vervolgens langs den Noordelijken oever dier kreek tot aan de Oostgrens der plantage Mon Divertissement, en langs deze Oostgrens dier plantage in Zuidelijke richting naar de Noordzijde van den Rijweg naar Kwatta; dan langs de Noordzijde van dien weg in Westelijke richting tot den Eersten Rijweg; langs de Westzijde van den Eersten Rijweg tot aan den Gemeenen Landsweg; van daar in Zuidelijke richting tot aan de Noordelijke grens van de plantage l'Hermitage; langs die grens naar de Wanicastraat; langs de Westelijke zijde van de Wanicastraat naar de Dominékreek; langs de Noordelijke grens van de Dominékreek tot aan de rivier Suriname; van daar langs de lijn in Oostelijke richting tot aan den rechteroever der rivier Suriname, langs dezen oever tot aan het Noord-Oostelijk hoekpunt van de vestigingsplaats Meerzorg, en vervolgens langs de lijn naar het Zuid-Oostelijk hoekpunt der plantage Combé.
Het district Nickerie grenst ten Noorden aan den Atlantischen Oceaan en de lijn, loopende ongeveer in Oostelijke richting aan de monding van de Koffiemakkakreek naar de monding van de Peruviakreek aan de rivier Coppename; ten Westen aan Britsch-Guyana; ten Zuiden aan Brazilië; ten Oosten aan de lijn, loopende van de monding van de Koffiemakkakreek Noordwaarts naar zee en verder aan de Oostelijke grens van het stroomgebied der rivieren Nickerie en Corantijn met de daarin uitloopende rivieren en kreken.
Nieuw-Nickerie wordt begrensd: ten Noorden door rivier de Nickerie, ten Oosten door de plantage Wa- | |
| |
terloo, ten Zuiden door den teen van den achterpolderdam, ten Westen door plantage Margarethenburg.
Het district Coronie grenst ten Noorden aan den Atlantischen Oceaan, ten Westen aan het district Nickerie, ten Zuiden aan de lijn, loopende in ongeveer Oostelijke richting van de monding der Koffiemakkakreek naar de monding der Peruviakreek, ten Oosten aan de rivier Coppename.
Het district Saramacca grenst ten Noorden aan den Atlantischen Oceaan en aan het district Coronie, ten Westen aan de districten Coronie en Nickerie, ten Zuiden aan het district Nickerie, ten Oosten aan de lijn, loopende vanaf den Atlantischen Oceaan in Zuidelijke richting tot het Noord-Oostelijke hoekpunt van de plantage Daphina'szorg, langs de Oostgrens van deze plantage, en het verlengde daarvan, tot de Zuidzijde van de Wanicakreek; langs die kreek tot de Noordgrens van de Leiding 18 van den Saramaccapolder; deze Noordgrens volgende tot haar ontmoctingspunt met de Zuidgrens van den Saramaccapolder, en vanaf dat punt langs de rechte lijn tot het Noord-Westelijk hoekpunt van de plantage Aan Braamshoop, de Westgrens van deze plantage volgende tot het Zuid-Westelijk hoekpunt daarvan en vandaar in Zuid-Westelijke richting naar het Noord-Westelijk hoekpunt van de plantage Libanon; langs de Westelijke grens dier plantage, langs de Noordelijke grens der plantage Aan Onoribo, Matile en Aan Osembo; langs de Westelijke grens van de plantage Aan Osembo en vanaf het Zuid-Westelijk hoekpunt dier plantage langs een rechte lijn tot het Zuid-Westelijk hoekpunt van plantage Aan de Vier Kinderen, tusschen de plantage Koningsbergen en l'Hermitage; vandaar naar het Noord-Oostelijk hoekpunt van l'Hermitage en de Oostelijke grens dier plantage volgende, van het Zuid-Oostelijk hoekpunt der plantage tot het Zuid-Oostel. hoekpunt der plantage Paradijs, de Zuidgrens dier plantage volgende tot de rivier Saramacca; de Oostzijde dier rivier tot de monding der Miendrinetikresk; die kreek volgende tot Fossi-bergi, vandaar langs de Westzijde van den spoorbaan tot K.M. 115 van die
| |
| |
baan, en vervolgens in ongeveer Zuidelijke richting langs de Oostelijke grens van het stroomgebied van de rivier Saramacca met de daarin uitloopende rivieren en kreken.
Het district Suriname omvat, met uitzondering van het Stadsdistrict, het terrein dat grenst ten Noorden aan den Atlantischen Oceaan, aan de rivier Suriname en aan de lijn loopende van het Zuid-Oostelijk hoekpunt der plantage Combé naar het Noord-Oostelijk hoekpunt van de vestigingsplaats Meerzorg, vervolgens langs de Oostgrens van deze vestigingsplaats en van de plantage Mopentibo, daarna langs de West-Noorden Oostgrenzen van de plantages Peperpot en La Liberté en van de aan den rechteroever van de Paulusen Surnauskreken gelegen plantages, tot het Noord-Oostelijk hoekpunt van de plantage oud-Kroonenburg; verder in Oostelijke richting, totdat zij de lijn ontmoet, welke van het Zuid-Oostelijk hoekpunt van plantage Sinabo in Zuidelijke richting is getrokken; ten Westen aan de districten Saramacca en Nickerie; ten Zuiden aan de districten Nickerie en Marowijne; ten Oosten aan de rivier Suriname en aan de lijn, loopende van het Oostelijk eindpunt van de Noordgrens van dit district, in ongeveer Zuidelijke richting langs de Oostelijke grens van het stroomgebied der rivier Suriname met de daarin uitloopende rivieren en kreken.
Het district Commewijne grenst ten Noorden aan den Atlantischen Oceaan, ten Westen en ten Zuiden aan het district Suriname en aan het Stadsdistrict, ten Oosten aan de lijn, loopende van den Atlant. Oceaan langs den Westelijken oever van de Motkreek tot aan de rivier Cottica, langs den rechteroever van deze rivier tot aan de Oostgrens van de plantage Ephrata; vandaar langs een lijn in de Zuidelijke richting tot aan den linkeroever van de rivier Cottica; langs dezen oever tot aan den Oostgrens van de plantage Sardam; langs deze Oostgrens tot aan de Noordgrens van de plantage Penoribo; langs de achtergrenzen van de aan den rechteroever van de rivier Boven Commewijne gelegen plantages vanaf Penoribo tot en met Nieuw-Ribanica, en vervolgens in ongeveer Zuidelijke richting langs de Oostelijke grens van het stroomgebied van de Tempati met de daarin uitloopende rivieren en kreken.
| |
| |
Het district Marowijne grenst ten Noorden aan den Atlantischen Oceaan, ten Westen aan de distr. Commewijne, Suriname en Nickerie; ten Zuiden aan Brazilië; ten Oosten aan Fransch-Guyana.
Albina wordt begrensd ten Noorden door de Anjoernarakreek, ten Oosten door de rivier Marowijne, ten Zuiden door eene lijn op 60 Meters afstand evenwijdig loopende met de Franschestraat, ten Westen door de Westzijde van de Franschestraat en de verlenging daarvan, tot aan de Anjoemarakreek.
Paramaribo, groot ongeveer 925 H.A., wordt verdeeld in 6 binnen- en 2 buitenwijken.
Wijk A wordt begrensd ten N. door de N. zijde der Mahonielaan en de Sommelsdijckschekreek, ten O, door de Oostzijde der erven La. A Nos. 6b50-69 en La. A No. 3, door den Grooten Combéweg, het Gouv. plein en den Waterkant, ten Z. door de Knuffelsgr. en de Keizerstraat, en ten W. door de Klipsteenenstr., de laan van Tourtonne en de Westgrens der erven, gelegen ten W. van de Costerstraat. 289 erven.
Wijk B wordt begrensd ten N. door het verlengde der Noordzijde van den Mahonielaan, de Noordgrens der plantage Overleg en Vlijt en haar verlengde, ten O. door de Westgrens der erven, gelegen ten W. van de Costerstraat, de laan van Tourtonne en de Klipsteenenstraat, ten W. door de Westgrens der plantage Overleg en Vlijt, de O. zijde van den ouden weg van Charlesburg naar Zee en diens verlengde en door de Wanicastraat. 294 erven.
Wijk C wordt begrensd ten N. door het Vaillantspl. en den Heiligenweg, ten O. door den Waterkant, ten Z. door de Steenbakkergracht, ten W. door de Zwartenhovenbrugstraat.
Wijk D wordt begrensd ten N. door de Keizerstr., ten O. door de Zwartenhovenbrugstr., ten Z. door de Steenbakkersgracht en ten W. door de Wanicastraat. 224 erven.
Wijk E wordt begrensd door de Steenbakkersgr.,
| |
| |
ten O. door de rivier Suriname, ten Z. door de Drambrandersgracht, ten W. door de Wanicastr. 405 erven.
Wijk F wordt begrensd ten N. door de Drambr. gr., ten O. door de rivier Suriname, ten Z. door de Dominékreek, ten W. door de Wanicastr. 559 erven.
De 1e Buitenwijk wordt begrensd ten N. door de Zuidgrens van Combé en de Mahonielaan, ten O. door de rivier Suriname, ten Z. door het Gouv, plein, ten W. door de erven La. A Nos. 1 tot 3, en La. A Nos. 6b50-69. 293 erven.
De 2e Buitenwijk wordt begrensd ten N. door de Noordgrens van het erf 2e B.W. No, 2, door het verl. van de Noordgrens van pl. Overleg en Vlijt, de N. grens van de pl. Industrie en haar verlengde, de N. zijde van de Sommelsdijckschekreek en den Rijweg n. Kwatta; ten O. door den weg van Charlesburg naar Zee, de Westelijke grens van Overleg en Vlijt, de O. zijde van den weg van Charlesburg naar Zee en diens verlengde door de Wanicastraat, ten Z. door de N. grens van den grond l'Hermitage en ten W. door de Westgrens van de gronden Industrie en Oldenburg aan den Rijweg naar Kwatta, door den eersten Rijweg en door eene lijn van af dien weg in Z. richting tot aan de Noordgrens van plantage l'Hermitage. 396 erven.
| |
De straten van Paramaribo.
Achtersteeg, begint aan de Kalkbranderstraat en eindigt aan de Van Lansbergestraat. |
Alexanderstraat, begint aan de Oranjelaan en eindigt aan de Verl. Keizerstraat. |
Adrianusstraat, begint aan het Molenpad loopt dood in Zuid Westelijke richting. |
Anniestraat begint aan de Gravenstraat en eindigt in de 5e Zijstraat. |
|
Beethovenstraat begint aan de Van Idsingastraat en loopt dood in een N.W. richting. |
Burenstraat begint aan de Zwartenhovenbrugstraat en eindigt aan de Rust en Vredestraat. |
| |
| |
Catostraat begint aan den Ouden Charlesburgweg en eindigt aan den Nieuwen Charlesburgweg. |
Celinestaaat begint aan de Steenbakkersgr. en eindigt aan de Drambrandersgracht. |
Commissarisstraat begint aan de Zwartenhovenbrugstr. en eindigt aan de Groote Dwarsstraat. |
Corneliastraat begint aan de Wanicastraat en loopt dood in W. richting. |
Cornelisstraat begint aan het Molenpad en eindigt aan de Dominékreek. |
Costerstraat begint aan de Sommelsdijckschekreek, die haar scheidt van de Jesserunstraat, en eindigt aan de Mahonielaan. |
Crommelinstraat begint aan de Sommelsdijkschestraat en eindigt aan de Mahonielaan. |
Cultuurtuinlaan begint aan de Sommelsdijkschekr. en loopt dood in N.O. richting. |
|
Dianastraat is eene verbinding van de Verl. Keizerstr. met de Beethovenstraat. |
Dominéstraat begint aan de Keizerstraat en eindigt aan de Zwartenhovenbrugstr. |
Drambrandersgracht begint aan de Zwartenhovenbr, str. en loopt dood in eene N.W. richting. |
|
Eerste Rijweg is eene verbinding van den rijweg naar Kwatta met den Gemeenen Landsweg. |
Emmastraat begint aan de Koniningstraat en eindigt aan de Wanicastraat. |
Esveldstraat Van tusschen den Rijweg naar Kwatta en het Luthersche kerkhof. |
|
Fransstraat begint aan de Van 't Hoogerhuysstr. en eindigt aan de Adrianusstr. |
Fredericistraat tusschen de Steenbakkers- en de Drambrandersgracht. |
Frederikalaan verbindt de 1e en de 5e Zijstraat. |
|
Gemeene Landsweg begint aan de Zwartenh.br.str. en eindigt aan de Wanicastraat. |
Gonggrijpstraat begint aan de Gravenstr. in 2 armen die zich vereenigen over de Sommelsdijckschekr. en loopt dood in N.O. richting. |
| |
| |
Gouvernementsplein wordt begrensd door de Heerenstr,. Waterkant, Kl. en Gr. Combéweg en Gravenstr. |
Gravenstraat begint aan het Gouvernementsplein en eindigt aan den Ouden Charlesburgweg. |
Groote Combéweg begint a.d. Gravenstraat en eindigt aan den Mahonielaan. |
Groote Dwarsstraat begint aan de Burenstr. en eindigt aan de Limesgracht. |
Groote Hofstraat is eene verbinding van de Waterm.str. met hef Kerkplein. |
Groote Waterstraat verbindt de Wilhelminastr. met de Mahonielaan. |
|
Heerenstraat begint aan het Gouvernementsplein en eindigt aan de Malibatrumsfr. |
Heiligenweg van den Waterkant tot de Keizerstr. |
Helenastraat verbindt het Molenpad m.d. Dominékreek. |
Hertogstraat begint v.d. Groote Waterstr. en eindigt aan de Mahonielaan. |
Hoenderparkweg begint aan de Mangolaan en loopt dood in W. richting. |
Hofstede Crulllaan begint a.d. Groote Waterstr. en eindigt a.v. Grooten Combéweg. |
Hofstraat begint a.d. Burenstr. en eindigt a.d. Limesgr. |
Hoogerhuysstraat Van 't begint aan het Molenpad en eindigt a.d. Dominékreek. |
Hoogestraat v.d. Ladesmastr. tot de Wanicastr. |
|
Idsingastraat Van begint a.d. Kwattaweg en eindigt a.d. Drambrandgrsgracht. |
|
Jesserunstraat begint van de Gravenstr. en eindigt aan de Sommelsdijckschekreek, die haar scheidt van de. Costerstr. |
Jodenbreêstraat v.d. Waterk. n.d. Keizerstr. |
Julianastraat begint v.n. Sommelsdijckschekr. en eindigt aan den Verlengden Mahonielaan. |
|
Kaaimanweg begint a.d. Mangolaan en loopt dood in W. richting. |
Kampoenglaan 1e en 2e beginnen aan den Cultuurtuin en loopen dood in W. richting. |
Kalkbranderstraat begint a.d. Steenbakkersgr. en eindigt a.d. Achtersteeg. |
| |
| |
Katharinastraat begint a.d. Van Sypesteijnlaan en eindigt a.d. Dianastr. |
Keizerstraat begint a.d. Waterkant en eindigt a.d. Wanicastr. |
Kerkplein grenst a.d. Heeren-, Wagenweg, Korte Kerk-Noorderkerk- en Groote Hofstr. |
Kleine Saramaccastraat begint a.d. Saram.str. en loopt dood in O. richting. |
Kleine Combéweg begint a.h. Gouvernementspl. en eindigt a.d. Sommelsdijckschekreek. |
Kleine Dwarsstraat begint a.d. Kl. Waterstr. en loopt naar de Sommelsdijckschekreek. |
Kleine Waterstraat van de Sommelsdijckschekreek tot Wilhelminastr. |
Klipsteenenstraat v.d. Keizerstr. n.d. Gravenstr. |
Knuffelsgracht begint a.d. Waterkant en eindigt a.d. Keizerstr. |
Koffielaan begint n.d. Mangolaan en loopt dood in N.W. richting. |
Koningstraat loopt v.d. Limesgr. n.d. Dominékreek. |
Kopstraat v.d. Verl. Rust en Vredestr. n.d. Cornelisstr. |
Kortekerkstraat begint a.d. Keizerstr. en eiudigt a.h. Kerkplein. |
Krabbesteeg tusschen Waterkant en Watermolenstr. |
Kromme-Elleboogstraat tusschen Waterk. en Heerenstr. |
Kwattaweg begint a.d. Ouden Charlesburgw. en eindigt a.d. Eersten Rijweg. |
|
Laad en Dadelstraat begint a.d. Gemeenen Landsweg en eindigt d.d. Limesgr. |
Ladesmastraat tusschen Saram.str. en Steenbakkersgr. |
Lansbergestraat Van tusschen Steenb.- en Drambr.gr. |
Laurastraat loopt v.d. Beethovenstr tot de Dianastr. |
Leemsteeg van de Kl. Dwarsstr. tot de Sommelsdijckstr. |
Limesgracht begint a.d. Surinamerivier en loopt dood in N.W. richting. |
|
Maagdenstraat begint a.d. Heiligenweg en eindigt a.d. teenbakkersgr. |
Mahonielaan tusschen Gr. Waterst. en Gr. Combéweg. |
Malibatrumstraat begint a.d. Keizerstr. en eindigt a.d. Heerenstr. |
Mangolaan begint a.d. 5e Zijstr. en looot dood in N. richting. |
| |
| |
Mauriciusstraat begint a d. Hofstede Crullaan en eindigt a.d. Mahonielaan. |
Maystraat begint a d. Van Lanshergestr. en loopt dood in N.W. richting. |
Mispellaan begint a.d Mangolaan en loopt dood in W. richting. |
Molenpad begint a d. Zwartenhovenbrugstr. en eindigt a.d. Wanicastr. |
Monseigneur Wulfinghstraat begint a.d. Watermolenstr. en eindigt a.d. Sommelsdijckschekreek. |
|
Nassaustraat begint a.d. Koningstr. en eindigt aan de Wanicastr. |
Nepveustraat v.d. Nw. Dominéstr. tot het Molenpad. |
Nieuwe Charlesburgweg begint aan den Rijweg naar Kwatta en loopt dood in N. richting. |
Nieuwe Dominéstraat begint a.d. Rust en Vredestr. en eindigt a.d. Wanicastr. |
Noorderkerkstraat tusschen Heeren- en Cravenstr. |
|
Oranjestraat tusschen Waterkant en Gravenstr. |
Oranjelaan tusschen Steenbakkersgr. en Alexanderstr. |
Oude Hofstraat begint a.d. Kromme-Elleboogstr. en eindigt aan de Watermolenstr. |
Oude Charlesburgweg tusschen Kwattaweg en Nieuwe Charlesburgweg. |
|
Paraweg begint aan de Mangolaan en loopt dood in N.W. richting. |
Picornestraat begint aan de Steenbakkersgracht enloopt dood in Z.W. richting. |
Pontewerfstraat loopt van de Kleine Saramaccastraat n.d. Wanicastr. |
President Da Costalaan begint aan de Wilhelminastr. eindigt aan den Grooten Combéweg. |
Prinsenstraat van Saramaccastr. n. Rust en Vredestr. |
Prinsessestraat begint a.d. Gravenstr. en loopt dood N.O. richting. |
Prins Hendrikstraat begint van de Sommelsdijkschekr. en eindigt aan de Verlengde Mahonielaan. |
|
Radersstraat Van begint aan de Verlengde Keizerstr. en eindigt aan de Verlengde Weidestraat. |
| |
| |
Regentessestraat begint a.d. Julianastr. en eindigt a.d. Prins Hendrikstraat. |
Roepelstraat begint aan de Verlengde Rust en Vredestr. en eindigt aan de Comelisstraat. |
Rust en Vredestraat begint aan de Gravenstr.en eindigt aan het Molenpad. |
|
Saramaccastraat begint aan de Steenbakkersgr. en eindigt aan de Drambrandersgracht. |
Schimmelpenninckstraat begint aan den Kwattaweg en eindigt aan de Sommelsdijckschekreek. |
Scheurmanstraat begint a.d. Wanicastr. en loopt dood in N.W. richting. |
Sewburnstraat begint aan de Verl. Mahonielaan en loopt dood in eene Z.W. richting. |
Sivaplein hoek Dominé- en Zwarenbrugstr. |
Sommelsdijkstraat is eene verbinding van de Wilhelminastr. met den Gr. Combéweg. |
Sophialaan is eene verbinding van den Oranjelaan met de Van Idsingastr. |
Steenbakkersgracht begint aan den Waterkant en eindigt aan de Zwartenhovenbr.str. |
Steenbakkerijstraat van den Waterkant naar de Zwartenhovenbrugstr. |
Stoelmanstraat begint aan de Wagenwegstr. en eindigt aan de Sommelsdijckschekreek. |
Straat langs de Sommelsdijchekreek begint aan de Kleine Waterstr. en eindigt a.d. Gr. Combéweg. |
Swallenbergstraat begint a.d. Wagenwegstr. en eindigt a.d. Sommelsdijckschekreek. |
Sypesteijnlaan Van begint a.d. Van Idsingastraat en loopt dood in N.W. richting. |
Spathodealaan begint a.d. Cultuurtuin en loopt dood in W. richting. |
|
Timmermanstraat begint aan de Hoogestr. en eindigt aan de Zwartenhovenbrugstr. |
Tourtonnelaan begint aan de Gravenstr. en loopt dood in N.O. richting. |
|
Verlengde Gemeenelandsweg begint a.d. Wanicastr en eindigt aan den Eersten Rijweg. |
Verlengde Hoogestraat begint a.d. Wanicastraat en loopt dood in N.W. richting. |
| |
| |
Verlengde Keizerstraat begint aan de Wanicastraat en eindigt a.d. Dianastr. |
Verlengde Mahonielaan begint a.d. Gr. Combéweg en loopt dood in N.W. richting. |
Verlengde Molenpad begint a.d. Wanicastr. en loopt dood in N.W. richting. |
Verlengde Rust en Vredestraat begint a.h. Molenpad en eindigt aan de Dominékreek. |
Verlengde Weidestraat begint aan de Weidestraat en eindigt a.d. Oranjelaan. |
|
Wagenwegstraat begint aan het Kerkplein en eindigt met een bocht aan de Gravenstr. |
Wanicastraat begint a.d. Kwattaweg en eindigt aan de Dominékreek. |
Watermolenstraat van de Gravenstr. n.d. Waterkant. |
Waterkant begint a.h. Gouvernementsplein en eindigt aan de Steenbakkerijstr. |
Weidestraat van de Zwartenhovenbrugstraat naar de Wanicastr. |
Wichersstraat van de Sommelsdijckschestr. naar den Mahonielaan. |
Wilhelminastraat loopt van de Kl. Waterstr. |
W.L. Lothlaan van de Wilhelminastr. tot den Grooten Combéweg. |
Willemstraat van de Koningstr. n.d. Wanicastr. |
|
Zwartenhovenbrugstraat begint aan de Wagenwegstr. en eindigt aan het Molenpad. |
Zijstraten le, 2e, 3e, 4e, 5e verbinden de Anniestraat met den Frederikalaan. |
|
|