fouad laroui (1958) ging naar school in Casablanca, studeerde wis-, natuur- en bouwkunde in Parijs en promoveerde aldaar in de econometrie. Momenteel doceert hij bij de vakgroepen Frans en Arabisch aan de Universiteit van Amsterdam. Laroui publiceerde romans, poëzie en Over het islamisme. Een persoonlijke weerlegging (2006). Zijn meest recente boek is een roman: De rijkste vrouw van Yorkshire (2009).
erik lindner (1968) publiceerde tot op heden drie dichtbundels waarvan Tafel (2004) de meest recente is. Lindner is poëzierecensent voor De Groene Amsterdammer en maakt radioreportages voor de vpro.
ramsey nasr (1974) is dichter, schrijver, acteur en regisseur. Hij publiceerde drie dichtbundels: 27 gedichten & Geen lied (2000), onhandig bloesemend (2004) en onze-lieve-vrouwe-zeppelin (2006); een novelle getiteld Kapitein Zeiksnor & De Twee Culturen (2001), Twee libretto's (2002), de essaybundel Van de vijand en de muzikant (2006) en een reisdagboek getiteld Homo safaricus (2008). Hij won voor zijn werk meerdere literaire en toneel prijzen. In 2005 was hij stadsdichter van Antwerpen, sinds 27 januari 2009 vervult hij voor een periode van vier jaar het ambt van Dichter des Vaderlands. Zie ook www.ramseynasr.nl.
klaske oenema (1975) woont in Groningen. Ze is multi-mediakunstenaar. In haar installaties en performances spelen handgemaakte projecties, poëzie en zang een belangrijke rol. De performance ‘I'm leaving this room’, waarbij Oenema, gezeten naast een overheadprojector, zingend haar knipsels liet zien, stond onder meer op het Crossing Border Festival en Noorderslag. Momenteel werkt ze aan een nieuwe cd. Zie ook www.klaskeoenema.nl
ester naomi perquin (1980) studeerde in 2006 af in de richting poëzie aan Schrijversvakschool Amsterdam. Ze publiceerde in verschillende literaire tijdschriften en debuteerde in het voorjaar van 2007 met de bundel Servetten halfstok, waarvoor ze de Vlaamse debuutprijs Het Liegend Konijn ontving. In 2009 verscheen de bundel Namens de ander. Voor deze bundels samen ontving ze de Lucy B. en C.W. van der Hoogt-prijs 2009. Perquin is redacteur van Tirade.
remco raben (1962) doceert niet-westerse geschiedenis aan de universiteit van Utrecht en schrijft over Aziatische, vooral Indonesische geschiedenis.
marc schuilenburg (1971) doceert aan de vakgroep Criminologie van de Vrije Universiteit te Amsterdam. Auteur van artikelen over recht, filosofie en populaire cultuur. Hij (mede)publiceerde eerder Mediapolis. Populaire cultuur en de stad (2007) en het Deleuze Compendium (2009).
a.l. snijders (1937) is schrijver en columnist en staat bekend als de uitvinder van het genre zkv: het zeer korte verhaal. Van zijn columns en zkv's zijn verschillende bundels verschenen, waarvan De mol en andere dierenzkv's (2009) de meest recente is.
ivan vladislavic is schrijver en redacteur, hij woont en werkt in Johannesburg, Zuid-Afrika. Portrait with Keys (2006) is een ‘archief’ van 138 stukken met observaties van zijn directe leefomgeving in de periode van 1970 tot 2006; het werd bekroond met de Alan Paton Award for Non-Fiction van de Zuid-Afrikaanse Sunday Times.
dirk van weelden is filosoof, schrijver en redacteur van De Gids. Zijn meest recente uitgaven zijn de bespiegelingen van een hardloper Tempo (2007), de roman Het middel (2007), het pamflet Literair overleven (2008), en het reisdagboek Een maand in Manhattan (2009). Zie ook www.dirkvanweelden.net.
frans van woerden begon in 1976 als vertaler en secretariaatsmedewerker op de persafdeling van de Franse ambassade te Den Haag en werkte sindsdien onafgebroken als vertaler van Franse literatuur voor verschillende Nederlandse uitgevershuizen. Hij vertaalde onder meer Baudelaire, Céline en Celan, en is de vaste vertaler van Fouad Laroui. In 1988 werd hij bekroond met de Martinus Nijhoff Prijs en in 1991 met de Europese Vertaalprijs.
bas princen (1975) werd opgeleid als ontwerper aan de Design Academy in Eindhoven en aan het Rotterdamse Eerlage Instituut, en ontwikkelde zich later tot architectuurfotograaf. Hij maakte onder meer werk in opdracht voor Atelier HSL en nam deel aan tentoonstellingen bij het NAi in Rotterdam, Stroom hcbk in Den Haag en bij Transformers urban drift Projektraum in Berlijn. Hij werd in 2004 bekroond met de Charlotte Köhlerprijs. Op de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam 2009 is zijn werk te zien in de hoofdtentoonstelling Open City: Designing Coexistence, in het onderdeel ‘Refuge’. Hij reisde voor dit project naar Caïro, Dubai en Istanbul.