dig werkt hij als vertaler bij de Nederlandsche Bank, maar neemt nog sporadisch opdrachten aan.
hedda martens woont en werkt in Amsterdam. Ze schreef drie verhalenbundels, waarvan Iemandsland, vijftig beschrijvingen van personages, nog leverbaar is. In 2008 verscheen De postbode, over een stad met betoverende mogelijkheden.
mary o'neill deed een kunstopleiding aan de Dun Loaghaire School of Art in Dublin en een postgraduate aan het Crawford College of Art in Cork. Momenteel is ze Senior Lecturer in Cultural Context aan de universiteit van Lincoln (gb). Sinds 1987 heeft ze vele tentoonstellingen gehad in het Verenigd Koninkrijk, naast internationale residencies zoals in het Huis van de Creativiteit in Moskou en het Banff Art Center in Canada. Haar huidige, multidisciplinair gerichte onderzoek draait rond de thema's verlies, mislukking, verveling, verdwijning en rouw, en rond methodes om deze over te dragen.
lodewijk van oord doceert Geschiedenis van het Midden-Oosten en Conflictstudies aan het United World College in Wales. Zijn gedichten, essays en verhalen verschenen in diverse literaire tijdschriften.
frans w. saris (1942) is kenniswerker sinds 1964, eerst als (fom-) onderzoeker (Silicium) later ook als docent (uu en ul), bestuurder (fom, asm, ecn, ul, stw, Econcern, Cie Mer), columnist (NRC Handelsblad, de Volkskrant, TW) en redacteur (vaktijdschriften en De Gids); in 2007 publiceerde hij Waartoe wetenschap? en binnenkort verschijnt Darwin meets Einstein.
alfred schaffer (1973) debuteerde in 2000 met Zijn opkomst in de voorstad. Meest recent verscheen zijn bundel Kooi (2008).
kristofer schipper (1934), in China bekend als professor Shi Zhouren, is sinoloog, en vertaalde onder andere van Zhuang Zi De volledige geschriften. Het grote klassieke boek van het taoïsme (2007). Hij is lid van de knaw en zet momenteel in China een bibliotheek op van de westerse humaniora, genaamd Library of the Western Belvedere en vindbaar op Google.
johanneke van slooten studeerde filosofie aan de Universiteit van Amsterdam en hobo aan het conservatorium in Parijs. Ook volgde zij enkele kunstopleidingen. Zij is schrijver, programmamaker voor radio en televisie en beeldend kunstenaar, en publiceerde verhalen en essays, o.m. over filosofie, beeldende kunst, moderne literatuur en muziek.
gerard visser is hoofddocent Cultuurfilosofie aan de Universiteit Leiden en voorzitter van het Gezelschap voor Fenomenologische Wijsbegeerte. Zijn bijdrage aan dit nummer van De Gids is gebaseerd op zijn studies De druk van de beleving. Filosofie en kunst in een domein van overgang en ondergang (sun 1998) en Gelatenheid. Gemoed en hart bij Meister Eckhart (sun 2008).
rogi wieg (1962) is dichter, schrijver, schilder, tekenaar, muzikant en kunstverzamelaar. In 2010 verschijnt zijn nieuwe dichtbundel Afgekapt dichtwerk. Wieg studeerde een aantal jaren scheikunde. Hij houdt zich intensief bezig met fysica en kosmologie. Wieg streeft ernaar al zijn vrienden en kennissen te overleven.
maartje wortel (26) won in 2007 de juryprijs van Write Now!, een schrijfwedstrijd voor jong talent. De jury omschreef haar stijl als ‘humor zonder diepgang te verliezen’ en prees haar om haar sobere en nauwgezette taalgebruik. Zij studeerde af aan de Gerrit Rietveld Academie, afdeling Beeld en Taal, en publiceerde verhalen in o.a. Passionate Magazine en De Brakke Hond. In september 2009 debuteert ze met de verhalenbundel Dit is jouw huis.