De ANT2-groepen
Voor de alfagroepen NT2 (leesniveau 0 - 1) geldt de krant meer als middel om informatie en nieuws over te brengen en te bespreken, dan als leesoefening. Voor de meeste cursisten die wel al gealfabetiseerd zijn en technisch kunnen lezen, blijft zelfstandig lezen van de krant te moeilijk.
De krant wordt gebruikt om te laten zien hoe een krant in elkaar steekt: voorpaginanieuws, binnenland, buitenland en diverse rubrieken als sport, cultuur, de puzzel, enzovoort. Cursisten leren dat titels van artikelen, kopjes, vetgedrukte woorden en foto's en andere plaatjes al een heleboel informatie over de inhoud van het artikel kunnen geven. Het valt op dat cursisten die de Okee-krant kennen vaker een andere krant oppakken en inkijken (bijvoorbeeld de Metro) op school of, naar eigen zeggen, thuis.
Daarnaast zoeken docenten vaak een gedeelte uit de krant uit dat zeer actueel is of goed bij het thema van de Nederlandse les past. Het doel is dan informatie-overdracht en bespreken van het onderwerp, zodat cursisten weten water in de wereld om hen heen gebeurt en ze zich daar een mening over kunnen vormen. Meestal wordt eerst gekeken naar een foto of illustratie bij een artikel en sam en met de docent lezen de cursisten de titel van het artikel. De centrale vraag is steeds: ‘Waar zou het over kunnen gaan?’ Daarna wordt gevraagd: ‘Wat weet je al van dit onderwerp?’ Vaak blijkt dat cursisten op tv al iets over het onderwerp gezien en gehoord hebben. Dit stimuleert (andere) cursisten om ook meer tv te kijken (bijvoorbeeld naar het jeugdjournaal), zodat ze mee kunnen praten over de diverse onderwerpen. Vervolgens leest de docent langzaam en duidelijk het artikel voor, terwijl de cursisten mee proberen te lezen. Na elk stukje wordt er gestopt en volgt uitleg, toelichting en enige discussie.