kapitein Hirschman, die meende dat het voetbalspel zich leende voor militaire oefeningen, daar het een grote mate van behendigheid, rapheid en doorzicht vereiste (zie voetbal).
MVCJ is de eerste officiële voetbalvereniging van Suriname geweest en verrichtte baanbrekend werk voor de voetbalsport in ons land en was in de beginjaren de toonaangevende voetbalvereniging.
In 1911 werd zij winnaar van de eerste voetbalcompetitie die hier te lande werd georganiseerd, terwijl ze tijdens de eerste competitie om het landskampioenschap (1924) in de tweede klasse semi-kampioen werd (zie voetbal).
Andere militaire voetbalverenigingen die in die dagen werden opgericht, waren: Zeelandia, Concordia en Uitspanning Door Inspanning (UDI).
Deze verenigingen hielden later op te bestaan en ook MVCJ moet tussen 1924 en 1926 haar laatste adem hebben uitgeblazen.
Spelers die een belangrijke rol voor MVCJ hebben gespeeld, waren: Steenlage, van Lint, Rijzenbrei, Remens, Dijkstra, Bulting, Greeneveld, van der Elst, Rovers, J. Arentz, Graat, Donckers, Smit, Kroes, Lijssen, de Roo, Meyer, Dijkstra, Smeulders en Blom.
Op 5 januari 1926 werd de Militaire Voetbal Vereniging opgericht met als doel binnen het leger een zo optimaal mogelijke lichamelijke conditie te stimuleren bij de manschappen. In 1929 werd deze vereniging semi-landskampioen.
In de veertiger en vijftiger jaren stond MVV meer bekend als de ‘Beer’ vanwege de kracht die zij in die dagen bezat.
Een hoogtepunt was het behalen van het landskampioenschap in de jaren 1948 en 1949. Een dieptepunt was toen MVV in 1975 degradeerde van de hoofdklasse naar de eerste klasse. Reeds in 1976 promoveerde zij wederom naar de hoofdklasse. Spelers die rond de veertiger en vijftiger jaren MVV naar de top brachten waren: A. Nijman, A. Babb, E. Paton, R. Zorgvol, H. Leeuwin, R. de Clerq, D. Samson, R. Nelom, Ch. Knel, H. Alberga, A. Kamperveen, P. Mac Donald, C. Orna, G. Cairo, Belfor, Amelo, Derby, Schrijvers, Niekoop, Wouter, Letbom, Triel, Hedly, Doesburg, Plein en Oosterdorp.
Vanwege uitbreiding van de takken van sport binnen het nationaal leger, onderging deze vereniging een naamsverandering en heette vanaf 1982 Sportvereniging Nationaal Leger (SNL).
De takken van sport die toen ook nog bedreven werden waren: atletiek, korfbal, basketbal en boksen.
In 1985 werd SNL voetbal demi-kampioen.